Metoda de testare
Topics
switcher
Metoda de testare

O nouă metodă simplificată pentru analizarea profilului acizilor graşi din sânge (dar fără extragerea grăsimii) a fost verificată în studii, fiind la fel de precisă ca metoda tradițională care folosește probe de sânge din venă. În această nouă metodă, picăturile de sânge sunt recoltate numai de la vârful degetelor, cum se prezintă mai jos, se usucă și apoi se analizează.

Liniaritatea completă în răspunsul cromatografic gazos al celor 11 acizi grași individuali este menținută de la vârfurile C14 la C24 cu o mărime a eșantionului în creștere în intervalul 15-75 mcg. Această nouă metodă pentru analiza profilului acizilor grași din sânge este aprobată pentru studii nutriționale.

Profilul acizilor grași al lipidelor din sânge reflectă aportul de grăsimi din dietă, iar studiile au arătat că acest profil este strâns legat de starea de sănătate. Acest lucru se datorează faptului că profilul lipidic din sânge reprezintă tipurile de grăsimi pe care corpul dvs. trebuie să le construiască în toate celulele și țesuturile, inclusiv în membranele celulare.

Astfel, această nouă metodă pentru analiza profilului acizilor grași în sânge este aplicabilă studiilor nutriționale. Cei 11 acizi grași sunt: Acidul Palmitic(PA), Acidul Stearic(SA), Acidul Oleic(OA), Acidul Linoleic(LA), Acidul Alfa-Linolenic(ALA), Acidul Gamma-Linoleic(GLA), Acidul DihomoGamma-Linoleic(DHGLA), Acidul Arahidonic(AA), Acidul Eicosapentaenoic(EPA), Acidul Docosapentaenoic(DPA), Acidul Docosahexaenoic (DHA).