Testmetode
Topics
switcher
Testmetode

Det har blitt påvist en ny forenklet metode for analyse av fettsyreprofil i blodet uten fett ekstraksjon. Denne nye metoden, der du kun bruker bloddråper fra en fingerspiss (se bilde under), har blitt sammenlignet med den tradisjonelle metoden der fettsyreprofilen er basert på prøvetaking av veneblod.

Full linearitet i gasskromatografi responsen av de 11 individuelle fettsyrer er opprettholdt fra C14 til C24 sine toppunkter med de økende prøvestørrelsene i området 15-75 mcg. Denne nye metoden for analyse av fettsyreprofil i blodet er godkjent for ernæringsstudier.

Fettsyreprofilen av blodlipider viser till fettinntak, og studier har vist at denne profilen er sterkt knyttet til helsetilstand. Dette er fordi blodets lipidprofil representerer de typer fett kroppen tilgang til for å bygge alle celler og vev, inkludert cellemembran.

Dette er grunnen til at denne nye metoden for å analysere fettsyreprofilen i blodet er anvendelig for enæringsstudier. De 11 fettsyrene er: Palmitinsyre (PA), Stearinsyre (SA), Oljesyre (OA), linolsyre (LA), alfa-linolensyre (ALA), Gamma-linolensyre (GLA), dihomoGamma-linolensyre (DHGLA), Arakidonsyre (AA), eikosapentaensyre (EPA), dokosapentaensyre (DPA), dokosaheksaensyre (DHA).